Bangkok - City of life, Putopisi, Tajland

BANGKOK – City of Life

bangkok

Sky Bar, Bangkok

  • Luksuzni restoran sa nezaboravnim pogledom obećava lud provod. Naoružajte se bahtima, tajlandskom nacionalnom valutom, i strpljenjem. Koktel se čeka minimalno 10 minuta a cene su glamurozne u jednom od najvećih svetski cenjenih barova na otvorenom.
sky_bar
Sky Bar, The Dome at lebua 63rd floor, Silom Road, Bangrak, Bangkok, Tajland

Kako doći do Sky Bar-a, Bangkok

  • Zavisno u kom delu grada se nalazite do Sky Bar-a možete doći jednostavno klimatizovanim, brzim, jeftinim i čistim skytrain. Saobraćajna gužva u Bangkoku  je prava noćna mora. Taksi se ne preporučuje.
  • Metro nisam koristila. Vodeni prevoz je tamo najpopularniji i ekstremno jeftin. Chao Praya River Express je vodeni autobus koji vas može prevesti do odredišta efikasno. Rekom možete doći do svih glavnih atrakcija i Izbeći katastrofalnu drumsku gužvu.

Poznato turističko prevozno sredstvo je tuk – tuk. Vozite se na kratkim relacijama i obavezno cenjkajte.

U kom delu Bangkoka naći hotel ?

  • Glavni i najpoznatiji deo Bangkoka je sigurno Sukhumvit Road i moja preporuka je da nađete hotel u tom delu grada.

Da li je Bangkok siguran grad za turiste ?

  • Bangkok se smatra jednim od najsigurnijih gradova na svetu ako poštujete pravila ponašanja ali ako želite da se osećate sigurno u nepoznatoj zemlji, pogotovo ako putujte sa decom onda je Sukhumvit Road najbolji izbor. Tu su smeštene rezidencije, javne ustanove, policija, vojska, bolnica, luksuzni shopping molovi.
  • Idealno je povezan sa ostalim delovima grada skytrain-om a možete prošetati i do riblje pijace i pojesti svež ručak. Pijace izgledaju neuredno i prljavo na prvi pogled ali je hrana fantastična.

Divovski gamobori ali i različite vrste ukusne ribe spremaju se pred vašim očima i utisak za nas gurmane je neponovljiv.

  • Tajlanđani žive i jedu na ulicama Bangkoka pa je pravi luksuz ili retkost videti u nekom od domaćinstava gorionu ploču ili pećnicu.