Chatuchak i pijaca na vodi - Damnoen Saduak, Putopisi, Tajland

Chatuchak, Damnoen Saduak, Rose Garden, Chao Phraya

chatuchak pijaca u Bangkoku

Chatuchak – najveća pijaca na svetu, Damnoen Saduak – plivajuća pijaca


Upoznala sam Megan kada sam poručivala majicu sa printom životinja. Svidela mi se prvenstveno cena majica jer sam za 10 takvih platila koliko bih za 5 kod drugog prodavca. Preporučila mi je da dođem na Samui ali da probam nešto drugačije.

Ja, naravno, nisam poslušala njen savet i došla sam prvi put na Samui ciljano :  da što više spavam i da se kupam, a u prolazu turistički, bez napora, upoznam znamenitosti “Velikog Manga”.

Bangkok je meka za šoping. Ne mislim samo na luksuzne tržne centre gde možete kupiti ekstremne komade odeće, nego na Chatuchak pijacu.

Kojim danima je otvorena Chatuchak pijaca u Bangkoku ?

Najveća pijaca na Tajlandu a možda i u svetu otvorena je samo petkom, subotom i nedeljom.

Kako izgleda Chatuchak pijaca u Bangkoku ?
  • Obavezno uklopiti u raspored ogromnu pijacu sa preko 8000 tezgi. Chatuchak pijaca podeljena je na sledeće tematske celine 🙂 : biljke, antikvitete, kućne ljubimce, hranu i piće, svežu i suvu hranu, keramiku, nameštaj, odeću i knjige.
chatuchak_pijaca
Prilaz Chatuchak pijaci, Bangkok, Tajland
chatuchak pijaca

Kako doći do Chatuchak pijace ?

  • Do pijace stižete sky train – om. Velika je gužva. Stajaćete u redu da se ukrcate u voz i iskrcate iz voza. Stajaćete u redu dok silazite niz stepenice do pijace. Kad kročite na pijacu uznevereno ćete gledati oko sebe dok mozak ne pošalje signal nervima da se priviknu na dati prizor.
  • Na pijaci Chatuchak se ne možete izgubiti iako će vam se to na prvi pogled učiniti neizbežnim. Na svakom od 27 odeljaka nalazi se informacioni kiosk gde uzimate mapu i informišete se o svemu što se tiče pijace.

Kada je najbolje doći na Chatuchak pijacu ?

Kojim danima u nedelji i u koliko sati je najbolje posetiti Chatuchak pijacu u Bangkoku ?
  • Kako bi ste izbegli veliku gužvu i vrućinu poželjno je doći na Čatučak pijacu u jutarnjim časovima u subotu ili nedelju jer tih dana pijaca radi od 09h ujutru do 18h.

Kakve su cene na Chatuchak pijaci ?

Da li na Chatuchak pijaci primaju kreditne kartice ?
  • Poneti dovoljno keša. Retko koja tezga prima kreditne kartice. Čuvajte se džeparoša. Cenkanje je na Tajlandu obavezno. 

Vojne šlemove, opasače, ruksage, sanduke, kupujete na kilo. Lampione na džakove.

Robu možete kupiti za malu sumu novca. Količina robe smanjuje cenu robe. Kvalitet robe nije merilo cene robe.