10 top šoping ulica

TOP 10 SVETSKIH ŠOPING ULICA

Top 10 svetskih šoping ulica :

Šoping ulica je najbitnija ulica u jednom gradu kada je ženska populacija u pitanju. Osim dobre kupovine, šoping ulica nudi i odličnu zabavu. Doživljaj je kompletan i vrlo popularan u današnjem potrošačkom društvu. Pokazalo se izuzetno isplativo i privlačno planirati putovanja sa jednim danom kupovine kao turističku turu. Vrlo važno je prilikom donošenja odluke sagledati sve opcije.

 1. Avenue des Champs-Élysées, Pariz
 2. Fifth Avenue, Njujork
 3. Underground City, Montreal
 4. Oksford Street, London
 5. Kartner Strasse, Beč
 6. Orchard roud, Singapore
 7. Shinjuku Odori ulica, Tokio
 8. Kufurstendamn, Berlin
 9. Myeongdong, Seul
 10. Arbat, Moskva

10. Arbat, Moskva

 • Arbat je pešačka ulica duga oko jednog kilometra u istorijskom delu Moskve. To je jedna od najstariih moskovskih ulica jer postoji od 15.veka. Danas je središte moskovskog distrikta Arbat. Podeljena je na Stari Arbat gde su smeštene antikvarnice i knjižare i Novi Arbat sa tržnim centrima, prodavnicama i restoranima.

9. Myeongdong, Seul

 • Najskuplji je šoping distrikt na svetu.
  Glavni šoping distrikt u Seulu poznat po outlet prodavnicama brendirane garderobe kao što su Lacoste, Polo, Bulgari, Louis Vuitton, kao i poznate koreanske kozmetičke kuće Nature republic, Missha, The Face shoop, Skin Food. To je najpopularnije stecište turista i mladih Koreanaca.

8. Kufurstendamn, Berlin

 • Lokalno poznata kao Ku’Damm , ovo je najverovatnije najpoznatija ulica u Berlinu. Butici modnih brendova, restorani, pozorišta, hoteli, smešteni su u ovoj ulici. Prodavnice renomiranih modnih dizajnera čine ovu ulicu i Berlin meku za ljubitelje mode.

7. Shinjuku Odori ulica, Tokio

 • Ulica obiluje velikim tržnim centrima, knjižarama, prodavnicama, i velikim transportnim centrom. Popularno stecište mladih Japanaca.

6. Orchard roud, Singapore

 • Najpoznatija šoping ulica duga 2,2 km u Singapuru. Orchard obiluje tržnim centrima, restoranima, noćnim klubovima i hotelima. Orchard Central shopping mall obavezno posetiti.

5. Kartner Strasse

 • Ulica oblikovana u slovo U je nezaobilazna prilikom posete Beču. Najfascinantnija moderna i drevna arhitektura na svetu i dom međunarodnih modnih i lokalnih magazina je prva na listi pri poseti austrijskoj prestonici.

4. Oksford Street, London

 • Oksford ulica je jedna od najluksuznijih šoping ulica u Britaniji. U njoj se naalazi oko 300 prodavnica. Više od 30 miliona turista godišnje posete ovu ulicu radi kupovine. Pored kupovine ova ulica je uživanje za ljubitelje očaravajuće arhikteture kao uostalom i čitav London. Selfridges Robna kuća stara 100 godina nalazi se u ovom delu Londona pa je nemojte zaobići.

3. Underground City, Montreal

 • Ovo je jedan od najvećih podzemnih kompleksa ikada napravljen. Na površini od 4 miliona kvadratnih metara podzemni grad ima 200 prodavnica, 200 restorana, 34 bioskopa, 40 banaka i metro centar. Podzemni grad podrazumeva aktivnosti koje se odvijaju tokom hladnih i dugih zima i toplih i svežim letima. Tokom zime podzemni grad koristi oko 500 000 ljudi svakodnevno.

2. Peta avenija, Njujork

 • Dom popularne Tiffany & Co zlatare 2008. akreditivana kao najskuplja ulica na svetu.

1. Avenue des Champs-Élysées, Pariz

 • Ovo je najverovatnije najpoznatija ulica na svetu. Za neke i najlepša ulica na svetu. Od oko 1800 m duga i 100 m široka ova venija obiluje neverovatnom arhitekturom, modnim buticima kao i spomenicima Concorde i Trijumfalna kapija.