Kineska četvrt i mala Indija, Putopisi, Singapur

Mala Indija, Kineska Četvrt – SINGAPUR

Mala Indija kineska cetvrt

Mala Indija i Kineska Četvrt – Singapur u malom

Mala Indija i Kineska Četvrt predstavljaju živopisan deo Singapura.


Stalni slučajni susreti sa bolivudskim zvezdama u predvorju hotela razbuktali su moju pokvarenu maštu te smo otišli do Male Indije i na daleko poznatog Mustafa centra. To je inače dobra varijanta kada ste sa stiskom u vremenu jer centar radi 24 h dnevno a na 37 000 m2 možete pazariti za male pare.


Mala Indija, Singapur

Lako se razotkriva Mala Indija jer mirisi hrane, šarenilo cveća i marama, otvorene menjačnice, graja i velika gužva u kasnim noćnim satima privlače pažnju na daleko u krug.
Omamljujući miris stopala koje izlaze i ulaze u hram Sri Veeramakaliamman “baca u nesvest”.

Ono što se može videti su tezge sa jeftinom garderobom, začinima, restorani indijske hrane i žene obučene u odore jarkih boja i lepog dizajna.

Ni moje drugo po redu životno cenjkanje nije uspelo. Prodavačica saronga vrednog 100 $ i dugačkog 6 m htela je samo gratis da me umota u pamučno viskoznu tkaninu crne boje prošaranu zlatastim nitima svilenog konca.

Ako ste pak ljubitelj indijske hrane i začina, restorani kuvaju, kol’ko sam namirisala, sveže povrće a hranu jedu uglavnom meštani.

  • Mustafa Centar Mala Indija Singapur

    Prizor Mustafa centra mi ne izlazi iz glave pa par reči o tome.

    Na prvi ulaz stiče se utisak da ste u “cigan maloj” tezgi na buvljaku. Ali posle par okreta oko sebe i pogleda u plafon videćete da je to tržni centar u pravom smislu dve reči opremljen da zadovolji ukuse stotine različitih nacija koje dnevno kroz njega prođu. Cene su različite kao i roba koja se kupuje.

    Ventilatori, radio prijemnici, konzole za video igrice, baterijske lampe, telefoni, monitori, foto aparati, zvučnici, upaljači, ispravljači, zlato i srebro, parfemi, rafaelo kugle, gumene bombone, riblje glave, milka čokolade, lubenice, prekrivači, jastučnice, burke, pirinač, katanci … mogu da utiču na psihofizičku sposobnost umornog turiste pa valja naći vodiča za kupovinu.