Mlada i raznolika zemlja, Putopisi, Singapur

SINGAPUR- Mlada i raznolika zemlja

Singapur – zemlja sa najviše multimilionera na svetu

Singapur – hrabar, tih i odlučan.


Tepihom prekriven pod Changi aerodromske zgrade upade mi u oko i izmami osmeh. Voda iz česme koja je zdrava za jelo i bezbedna za piće, izmami mi i drugi osmeh.

Na moju veliku sreću, poseta Dalekom Istoku se nije završila na Baliju. Gospodin saputnik je u poslednjem trenutku dao sebi još tri dana oduška koja smo iskoristili za upoznavanje Singapura. A i bilo bi malo “debilno” da predjemo toliki put u bešumnom i dobro opremljenom Singapur airlines A 380 a da ne upoznamo grad – državu što ovo prevozno sredstvo učini zabavnim.

Ispraćeni pesmom da se ponovo vratimo, sa Balija krenusmo polupraznim B 777 do lavljeg grada.

Marina Bay Sands - Singapur Marina Bay Sands – Singapur

Singapur noću

Koliko stanovnika ima Singapur ?

Razgledanje grada od nekih 5 miliona stanovnika, od čega samo 2 miliona rođenih Singarpućana, započeli smo flajerom i nismo pogrešili. Dok smo se smestili u sobu pao je mrak.

Prvi susret sa jednim od četiri azijska tigra protekao je romantično.

Oduševljeni veličinom i lepotom onog što vidimo sišli smo do Marin Bay-a da napravimo fotografije i “uhvatimo” lasere, ako je to moguće bez tripoda. Moguće je. Canon 600D, Canon EFS 18-135mm.

Tropska klima
sa velikom količinom vlage ostavila nas je bez daha. Prošli smo pored par ljudi koji su džogirali sa psom i ušli u najluksuzniji shopping mol, Marina Bay Mall. Gledanje u mapu trajalo je poodugačkoo …

Bogato opremljene radnje zatvarale su vrata znatiželjnim prolaznicima. Kupili smo vodu i otišli da spavamo.