MINT, Putopisi, Singapur

MINT – Muzej igračaka SINGAPUR

muzej igracaka Singapur

U ulici možda paralelnoj sa ulicom u kojoj se nalazio gore pomenuti hotel nalazi se muzej igračaka Mint Singapur  – Moment of Imagination and Nostalgia with toys.

U jednoj od bezbroj velelepnih zgrada na cela 5 sprata smešteno je oko 50000 igračaka iz preko 40 zemalja celog sveta. Predstavljene igračke su iz perioda 19. i 20. veka. Putovanje u detinjstvo naših baka, majki, očeva, sestara, braće, drugara trajalo je pola dana.

Za to vreme fotografisanja igračaka, kroz staklene vitrine u kojima su poređane, i bez blica, uvideli smo da su naša dva tavana porodičnih kuća dovoljna za dva sprata ovakvog muzeja, pa uskoro očekujte muzej igračaka i u našem gradu.

Retke igračke su skupe i tražene i jedva neđene pa njihova cena dostiže i 15000$ i 20000$.

Možda neke vrede i više. Nisam obraćala pažnju na cene igračaka već na njihove glave. Kako da uslikam dobar portret.

Muzej igračaka Singapur

Igračke su podeljene po starosnim kategorijama i tematici. Pored svake grupe igračaka stoji natpis, ponegde i malo duži, o značenju i nameni.

Čitanje, posebno stranih reči, umara moje bolne oči, najviše leti, te sam samo posmatrala lutke koje su me molećivim pogledom molile da ih oslobodim i vratim starim vlasnicima.

Onog trenutka kada je neljubazna igračkopaziteljka upisala moj broj pasoša u tefter i upozorila me da je sve pokriveno kamerama i da ne koristim blic prilikom fotografisanja, to je postalo nemoguće.